Store Gutter i harnisk over ny M&M video

 

Store Gutter har gått ut med en pressemelding der de kritiserer Marcus og Martinus for ikke å ta hensyn til sikkerhet i sin nye musikkvideo. Det legges særlig vekt på den store fanskare av unge påvirkelige fans disse guttene har og at det er viktig å sende et signal om at hjelm er kult 🙂

Pressemelding vedr. Marcus & Martinus’ mangel på sykkelhjelm i “I don’t wanna fall in love”

Marcus & Martinus hadde nylig videopremiere på sangen “I don’t wanna fall in love”, i samarbeid med NRK. Musikkvideoen kan ses her: http://www.nrk.no/…/marcus-_-martinus-med-ny…

Skjermbilde 2016-05-29 kl. 23.02.10.png

Det er med stor skuffelse å observere Marcus og Martinus sykle med hver sin jente på baksetet, uten å bruke sykkelhjelm (f.o.m. 02:54 i videoen).

Marcus og Martinus er store rollemodeller med en betydelig påvirkningskraft på dagens unge. De har over tre hundre tusen følgere på Instagram og titalls millioner avspillinger på Spotify. Når de nå ønsker å slå igjennom internasjonalt vil det potensielt gi dem et enda større talerør. Dette gir dem, deres produsenter og samarbeidspartnere (herunder NRK) et spesielt viktig samfunnsansvar.

Dette samfunnsansvaret har de dessverre sviktet i videoen. Videoen fremstår heller som en oppfordring til risikofylt adferd for den særlige utsatte gruppen de appelerer til.

Flere tiår med holdningsskapende arbeid i den norske skolen – for hjelmbruk – blir nå utfordret av to unge herrer med en langt sterkere påvirkningskraft: Marcus & Martinus.

Det virker som at deres ønske om å se bra ut overgår hensynet til sikkerhet. Når hensynet til skjønner trumfer sikkerhet, bygger det også opp under det sykelige kroppspresset dagens unge opplever. Dette ser vi på som veldig uansvarlig, og bidrar til å legitimere farlige argument som at hjelm ødelegger sveisen.

Det er klart at sykkelhjelm reduserer risikoen for hodeskader med 60-80 % sier Sanyu (14) http://www.aftenposten.no/meninger/…/Bruk-hjelm-7355406.html.

I Sverige og Danmark, hvor Marcus & Martinus forøvrig etablerer seg i disse dager, er det ulovlig å sykle uten hjelm. I Sverige ble antall hodeskader hos barn halvert etter at hjelmpåbud ble innført. http://www.nettavisen.no/…/hodeskader…/3423197392.html

Vi er selv sykkelentusiaster og artister, aktuelle med en musikkvideo om nettopp sykling som kan sees her: https://www.youtube.com/watch?v=WhLXIu-NnqI . Vi er godt kjent med at man av og til må ta risiko for kunsten, men å droppe sykkelhjelm er imidlertid ikke en risiko verdt å ta. Vi ønsker å bidra til gode holdninger som kan skape fremtidig ansvarlige samfunnsborgere.

Skjermbilde 2016-05-29 kl. 23.33.30.png

Vi ønsker å fremheve at vi forøvrig er store fans av Marcus & Martinus, og at dette ikke under noen omstendighet er et angrep på dem som artister eller personer.

Mvh. Jusstudenter, sykkelentusiaster og musikere Store Gutter: Ole Christian Buri (25) og Trond Thorsen (25).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s