Har Store Gutter et attitudeproblem?

NRK p3 har samlet de mest profilerte jenterapperne i landet og laget en remix av Attitudeproblem. Mange har satt pris på at jentene gjør seg bemerket på den norske rapscenen, men andre føler seg tråkket på og uglesett. Redaksjonen mottok nylig et presseskriv fra Store Gutter Gruppen som kan leses i sin helhet her:

Skjermbilde 2016-04-29 kl.png
(foto: skjermdump nrk p3/mgp/p-huset)

Se den aktuelle videoen her

Pressemelding fra Store Gutter Gruppen vedr. Attitudeproblem P3 Remix

Innledning

NRK P3 har i samarbeid med flere kvinnelige rappere laget en remix av Karpe Diems låt Attitudeproblem. Låten er å finne på denne nettadressen:

http://p3.no/musikk/karpe-diem-om-p3-remix-forandrer-norsk-rap/

Det er enkelte utsagn og holdninger som fremgår av nevnte sang vi ønsker å adressere. Dette er utsagn som har til formål å skade Store Gutters rykte gjennom uholdbare påstander. Dette er et angrep på vår oppbygde legitimitet som ansvarlige deltakere i det offentlige ordskiftet.

Svekkelse av omdømme

Den siste tidens store profilering av Store Gutter i riksdekkende nyhetsformidling har gitt oss stor publisitet, se feks. http://www.tv2.no/a/8225435/ spesielt på grunn av vår forbilledlige tilnærming til forholdet rap, stat, politi og juss. Vi var klar over at dette ville føre til kommentarer fra andre artister i bransjen. Vi erkjenner også at det i rapkulturen er en viss aksept for negativ karakteristikk av rappere. Men de nylige fremsatte påstander fremstilles som faktiske. De er urimelige og mangler enhver rot i virkeligheten.

Fremstilling som sexobjekter

«Fuck de Store Gutter!» – Izabelle. Utsagnet mangler begrunnelse for hvorfor vi skal fuckes. Hun misbruker sin posisjon som nrk-rappestjerne og det talerøret hun er gitt til å rakke ned på andre. Det må kunne aksepteres når det er rettet mot generelle målgrupper. Hun over en grense når hun ser på oss som sexobjekter.

Det er kjent sak at jenter i flere rapvideoer har blitt sett på som nytelsesobjekter. Løsningen på denne ukulturen er ikke å neglisjere vår gruppes seksualitet.

Kobler oss til kriminelle handlinger og rusmisbruk

Videre i sangen uttaler Julie Bergan at hun «Takker pent nei når Store Gutter byr meg på weed.». At vi noen gang har tilbudt weed til Julie Bergan, eller noen andre for øvrig, vil vi tilbakevise på det sterkeste. Vi tar sterk avstand fra ulovlig omsetning av narkotiske stoffer. At vår gruppe blir assosiert med narkotikasalg er dessverre langt over streken.

Vi ønsker forsoning

Vi ønsker en unnskyldning og en oppklaring fra artistene det gjelder. Vi må innrømme at vi tok det personlig og ble lei oss. Spesielt fordi vi har vært fan av disse jentene over lengre tid, og vært forkjempere for at damer skal få plass i rap-bransjen. Vi er også minoriteter i rap-verden, fordi vi i rapbransjen fremmer anti-vold, anti-anti-politi- og stat. Så vi er faktisk i samme båt og kjemper samme kamp.

Vi presiserer at disse ytringene ikke har endret vårt syn på disse artistene. Vi har fortsatt lyst til å samarbeide med dem. Gjerne i form av en forsoningssang. Det viktigste er at det er en rap-verden vi kan leve i side om side uten hat og drittslenging.

Hilsen Manager Nicklas på vegne av MGP/P-Huset

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s